Wie zijn wij?

Wat is de Kunstcollectief D’Oale Skoele?

 

De kunstcollectief is gevestigd in een oude leegstaande basisschool (De school was de eerste stenen basisschool die in 1945 werd geopend in Nederland na de 2e Wo.). 

 

schoolgebouw 

 

Deze school is gevestigd bij het centrum en station in Vroomshoop.

Deze school werd  later de Kennedyschool en door een fusie van andere scholen kwam deze school leeg.  De school kreeg een toepasselijke naam

D’Oale Skoele.  In de zomer van 2019 kwam Leendert Pieter Stodel met het idee bij de beheerder ( Dick  Kremer, van het gelijknamige  café die aan de overkant van het pand ligt gelegen.) van het pand om daar een pop-up galerie gaan starten zodat het pand  een functie kreeg voor kunst in de brede zin des woord

 

Het pand is gevestigd aan de Julianastraat 23 in Vroomshoop. Het gebouw bestaat uit een gymzaal en 5 leslokalen en een 2 kantoorruimtes plus een bovenverdieping.

 

gang
Klaslokaal Gang  1e verdieping

 

In  oktober  2019 hebben wij met  vrijwilligers de eerste geslaagde expositie gehad.   In december  2019 was de 2e expositie. De kerstexpositie was een daverend succes. 

In 2020 voor de Coronavirus was in maart een grote expositie. In totaal zijn er meer dan 400 bezoekers geweest .Wij hebben veel plannen en ideeën voor het kunstcollectief . Een aantal vrijwilligers hebben het pand deels opgeknapt zodat het er van binnen en van buiten  zeer toonbaar is geworden. Het pand leent zich voor diverse activiteiten die het Punt ( een naastgelegen activiteitencentrum ) niet kan bieden.

 

Wij zijn een kunstcollectief, dat wil zeggen dat wij een podium bieden voor beeldende amateur kunstenaars en professionele kunstenaars in Twente en verre omstreken ( zelfs uit het buitenland) met alle disciplines van de beeldende kunst. Naast exposities hebben wij cursussen en wij willen in de naaste toekomst weer allerlei activiteiten organiseren in het pand en daar buiten wat met kunst te maken heeft.

Wij vragen ook vrijwilligers die hun ideeën  en suggesties  willen inbrengen.

Inlichtingen bij:

L.P.Stodel: stodel@outlook.com

Kunstcollectief D’Oale Skoele : classroom5@kunst-doaleskoele.com

 

Claire Poutsma schilderles Atelier Klein Duimpje
 bord bij de Oale Skoele  exposities  Cursussen  Workshops